0180-428690 info@spraakfabriek.nl

Logopedie voor kinderen

Logopedie | contact maken

Praten is voor een kind een belangrijk middel om contact te maken. Met spraak en taal leert een kind te zeggen wat het wil, denkt of voelt. Dat is nodig voor een goede emotionele en sociale ontwikkeling. Spraak en taal zijn ook belangrijk voor het leren op school.

Soms zijn er zorgen over het spreken van je kind. Het kan zijn dat het kind slechter te verstaan is dan kinderen van zijn of haar leeftijd of dat het minder goede zinnen maakt. Soms maken anderen een opmerking over het spreken van je kind, bijvoorbeeld de leidster van de peuterspeelzaal of de leerkracht. Er zijn natuurlijk veel verschillen in de spraak- en taalontwikkeling van kinderen, elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier.

Problemen op het gebied van spraak, taal, adem, stem, mondgedrag (OMFT), eten en drinken, gehoor, lezen en schrijven en dyslexie behoren tot het werkgebied van de logopedist. Logopedie kan zinvol zijn voor kinderen van alle leeftijden; van baby’s tot jong volwassenen. 

Logopedie voor kinderen

Bij de Spraakfabriek houden we van het werken met kinderen. Daarom staat een behandeling die aanspreekt op niveau van je kind bij ons hoog in het vaandel. Onze aanpak bij logopedie voor kinderen is speels en kindgericht. Wij zorgen voor afwisseling en aantrekkelijke werkvormen en materialen. Met deze werkwijze komen kinderen graag naar de logopedische behandeling en wordt er in de meeste gevallen resultaat geboekt.

Ouders of opvoeders worden intensief in de begeleiding betrokken. Een tijdige aanpak van het logopedische probleem komen zowel de persoonlijke als (vroeg-) schoolse ontwikkeling van het kind ten goede.

 

Vraag nu ons advies

aanmelden

 

Kiezen voor logopedie voor kinderen bij de Spraakfabriek

Wanneer je je zorgen maakt over de spraak- of taalontwikkeling van je kind, kun je via de huisarts, arts-specialist of tandarts(-specialist) een verwijzing vragen en naar ons toe komen. Logopedie zit in het basispakket en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Logopedie voor kinderen bij de Spraakfabriek is speels en kindgericht. Wij houden het graag leuk: ons enthousiaste team zorgt voor afwisseling en aantrekkelijke werkvormen en materialen. We spelen bijvoorbeeld spelletjes en zorgen voor veel afwisseling. Ondertussen bieden we de algemene of specialistische logopedische zorg die nodig is, van de hoogst haalbare kwaliteit.

Door deze aanpak komen kinderen graag naar onze logopedische behandeling. En zo zien we resultaat binnen de behandeling: de taal- en spraakproblemen verminderen of verdwijnen. We laten jou als ouder/opvoeders overigens niet aan de zijlijn staan, we betrekken je intensief bij de begeleiding.

Dus, maak jij je zorgen over de spraak- of taalontwikkeling van je kind? Bezoek dan gerust een van onze praktijken in Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk of een van onze andere vestigingen of meld je hier rechts online aan!

 

Aanmelden

Meld je kind hier aan

Aanmelden

 

“Ik heb geen last meer!”

Thijs was lange tijd hees. Ook daarvoor ga je dus naar logopedie. Dat wist ik vooraf niet. Gelukkig is hij er met oefeningen bij de Spraakfabriek snel vanaf gekomen.Mariëlle, moeder van Thijs – 8 jaar

“Ik spreek woorden goed uit!”

Eva had moeite om bepaalde letters uit te spreken, door leuke spelletjes, gebaren en goede uitleg, waar ze nog steeds profijt van heeft, spreekt ze nu alles goed uit.Annemarie, moeder van Eva – 4 jaar

“Fantastische begeleiding”

Door logopedie bij de Spraakfabriek heeft Hannie haar ademhaling weer onder controle. Voorheen ademde ze verkeerd wat gevolgen had voor haar dagelijkse leven. “Nu kan ik weer rustig ademhalen en de geleerde tips en oefeningen zelf toepassen mocht het nodig zijn”, aldus Hannie.Hannie – 65 jaar