Taal bij kinderen

Taal is een complexe combinatie van taalbegrip, woordenschat, zinsbouw en verhaalopbouw. Een kind moet kunnen verstaan en begrijpen wat er tegen hem gezegd wordt. En hij heeft woorden en structuur nodig om hierop te kunnen reageren. Een behoorlijke opdracht om goed onder de knie te krijgen. Soms verloopt de taalontwikkeling van een kind vertraagd of afwijkend. Een taalprobleem kan ook onderdeel zijn van een ontwikkelingsachterstand, zoals bijvoorbeeld bij kinderen met het Syndroom van Down of bij bepaalde vormen van autisme. Verder kan een meertalige opvoeding een reden zijn om advies of begeleiding voor je kind te vragen.

Herken je een van de onderstaande situaties?

  • Je kind maakt minder goede zinnen
  • Je kind begrijpt en verstaat niet goed wat je tegen hem of haar zegt
  • Je kind heeft een kleine woordenschat
  • Je kind kan moeilijk onder woorden brengen wat hij bedoelt

Wat doet de logopedist bij taal- of spraakproblemen

Logopedisten signaleren, onderzoeken en behandelen stoornissen op het gebied van adem, stem, gehoor en mondgedrag, maar ook spraak en taal. De logopedist stelt gerichte oefeningen voor om bijvoorbeeld mondspieren te trainen, slissen af te leren of articulatieproblemen te vermijden.

Twijfel je of dat er echt logopedie nodig is? Bedenk dan dat een tijdige aanpak van het logopedische probleem zowel de persoonlijke als (vroeg)-schoolse ontwikkeling van je kind ten goede komt. Logopedie kan zinvol zijn voor veel kinderen; van peuters tot jong volwassenen.

In onder andere de volgende regio’s zijn wij te vinden:

Kiezen voor logopedie voor kinderen bij de Spraakfabriek

Twijfel je of dat je kind baat heeft bij logopedie? Vragen staat vrij. Bedenk ook dat snel handelen bij het vermoeden van auditieve problemen je kind ontzettend veel achterstand kan schelen. 
Wanneer je je zorgen maakt over het gehoor van je kind kun je via de huisarts, een arts-specialist, een tandarts of een tandarts-specialist een verwijzing vragen en naar ons toe komen. Logopedie zit in het basispakket en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

De logopedisten die bij de Spraakfabriek werken hebben ruime ervaring met logopedie voor kinderen. Wij houden het graag leuk: onze aanpak bij behandeling van kinderen is speels en kindgericht. Ons enthousiaste team zorgt voor aantrekkelijke werkvormen en materialen. We spelen bijvoorbeeld spelletjes en er is veel afwisseling. Ondertussen bieden we de algemene of specialistische logopedische zorg die nodig is, van de hoogst haalbare kwaliteit. Door deze aanpak komen kinderen graag naar de logopedische behandeling. Met resultaat! Daarnaast laten we jou als ouder/opvoeder niet aan de zijlijn staan, we betrekken je intensief bij de begeleiding.

 

Meld je nu aan

Direct aanmelden logopedie

Contact
De Spraakfabriek
Dirk IV-Plein 12
4223 NJ Hoornaar
085-1304077
info@spraakfabriek.nl
Volg ons
© 2024 Spraakfabriek