Spraak bij kinderen

Slecht praten of articuleren kan samengaan met slappe mondspieren. Een andere oorzaak is dat kinderen moeite hebben om alle kenmerken van de klanken goed te onderscheiden. Daardoor kan je kind slecht verstaanbaar zijn, slissen of articulatieproblemen hebben.

Praten is een belangrijke manier om contact te maken. Natuurlijk wil je graag dat je kind goed leert om zich uit te drukken, zodat hij geen frustratie of schaamte hoeft te voelen. Maak je je daar zorgen over? Bijvoorbeeld omdat je kind slist, slechter te verstaan is dan kinderen van zijn of haar leeftijd, of minder goede zinnen maakt?

Elk kind leert en groeit op zijn eigen manier – als ouder weet je dat als geen ander. Maar met spraak en taal leert een kind te zeggen wat het wilt, denkt en voelt. Dat is nodig voor een goede emotionele- en sociale ontwikkeling. Spraak en taal zijn ook belangrijk om op school te kunnen leren.

Herken je een van de onderstaande situaties?

  • Je kind spreekt weinig
  • Je kind laat klanken weg of spreekt ze niet goed uit
  • Je kind slist
  • Je kind is slechter te verstaan dan leeftijdsgenootjes

Op zoek naar een logopedist bij jou in de buurt? In onderstaande locaties zijn wij onder ander actief:

Kiezen voor logopedie voor kinderen bij de Spraakfabriek

Twijfel je of dat je kind baat heeft bij logopedie? Vragen staat vrij. Bedenk ook dat snel handelen bij het vermoeden van auditieve problemen je kind ontzettend veel achterstand kan schelen. 
Wanneer je je zorgen maakt over het gehoor van je kind kun je via de huisarts, een arts-specialist, een tandarts of een tandarts-specialist een verwijzing vragen en naar ons toe komen. Logopedie zit in het basispakket en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

De logopedisten die bij de Spraakfabriek werken hebben ruime ervaring met logopedie voor kinderen. Wij houden het graag leuk: onze aanpak bij behandeling van kinderen is speels en kindgericht. Ons enthousiaste team zorgt voor aantrekkelijke werkvormen en materialen. We spelen bijvoorbeeld spelletjes en er is veel afwisseling. Ondertussen bieden we de algemene of specialistische logopedische zorg die nodig is, van de hoogst haalbare kwaliteit. Door deze aanpak komen kinderen graag naar de logopedische behandeling. Met resultaat! Daarnaast laten we jou als ouder/opvoeder niet aan de zijlijn staan, we betrekken je intensief bij de begeleiding.

Meld je nu aan

Direct aanmelden logopedie

Contact
De Spraakfabriek
Dirk IV-Plein 12
4223 NJ Hoornaar
085-1304077
info@spraakfabriek.nl
Volg ons
© 2024 Spraakfabriek