0180-428690 info@spraakfabriek.nl

Logopedie in Gorinchem

OBSLogopedie in Gorinchem

Logopedie Gorinchem is op meerdere plekken mogelijk bij de Spraakfabriek. Wij zijn onder andere gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum Zorgpunt West aan de Mollenburgseweg, dichtbij het Piazza Center. Ook op scholen zorgen wij voor logopedie. Zo zijn we te vinden bij CBS Samen Onderweg, OBS Anne Frank, de DS Koelmanschool, OBS JP Waale en de SBO Beatrix de Burcht.

Waar helpt logopedie Gorinchem bij?

Logopedie staat in het teken van verstaan, horen, spreken begrijpen en denken. Al deze aspecten staan in verbinding met elkaar en vallen onder communicatie. Logopedie in Gorinchem bij de Spraakfabriek helpt bij problemen met communicatie en met het verbeteren hiervan. Bij veel kinderen kan logopedie hulp bieden en ze helpen communicatie soepel te laten verlopen. Als je kind op school bijvoorbeeld moeite heeft met taal, lezen of schrijven en er is behoefte aan persoonlijke begeleiding voor de verbetering hiervan, helpt de Spraakfabriek je. Ook problemen zoals moeite met spellen, woordenschat, zinsopbouw, auditief geheugen of tekstbegrip zijn te verhelpen door een logopedist Gorinchem.  

  • Logopedie voor iedereen: van peuters’s tot ouderen
  • Jouw hulpvraag en jij als persoon zijn ons uitgangspunt
  • Onze kwaliteit en deskundigheid zijn gewaarborgd in de Kwaliteitstoets Logopedie
  • We werken samen met andere zorgdisciplines waar nodig
  • Resultaat dankzij aantrekkelijke oefeningen op maat

 

Aanmelden

Meld je (kind) hier aan

Aanmelden

 

logopedie gorinchem

Werkwijze van de Spraakfabriek

Iedereen is welkom bij de Spraakfabriek voor logopedie in Gorinchem, van jong tot oud. Voor iedereen bieden wij passende oplossingen en kijken we echt naar wat er het best bij ieders situatie past. We nemen mee wat je doelen zijn en waar je aan wil werken. Dit doen wij door middel van een persoonlijk behandelplan. Kinderen laten wij op hun gemak voelen door spelenderwijs te werk te gaan. Op deze manier ervaren zij een bezoekje aan de logopedist als een leuke en speelse bezigheid. Zo doen we spelletjes met ze en werken we tegelijkertijd aan de ontwikkeling van de communicatie van het kind. Bij behandelingen met volwassenen houden we rekening met de persoonlijke planning en zorgen we ervoor dat een bezoek aan een logopedist Gorinchem bij jouw wensen en doelen past.

Logopedie Gorinchem voor kinderen

Als je het vermoeden hebt dat je kind achterloopt in zijn of haar ontwikkeling op het gebied van communicatie, biedt een afspraak bij een logopedist Gorinchem helderheid. We kijken wat het probleem is en hoe we dit kunnen verhelpen. Het is van belang om taalachterstanden bij kinderen op tijd te behandelen, omdat het op jonge leeftijd makkelijker is om deze achterstanden bij te werken. Als je kind een langere tijd last heeft van een schorre stem, is het ook raadzaam om te informeren bij een logopedist. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je kind zijn of haar stem op de verkeerder manier gebruikt. Dit kan gaan om bijvoorbeeld veel hoesten of te hard praten. Spraakfabriek helpt je kind zijn of haar stem weer op de juiste manier te gebruiken, zodat hij of zij geen last meer van een schorre stem of een pijnlijke keel heeft.

Logopedie Gorinchem voor volwassenen

Hoewel je bij logopedie vaak aan kinderen denkt, wordt er ook logopedie voor volwassenen aangeboden. Als volwassene kun je problemen ervaren met verschillende manieren van communicatie. Taal- en spraakproblemen, eet- en drinkproblemen en stemproblemen komen regelmatig voor bij volwassenen. Als je een beroep beoefent waarbij je bijvoorbeeld veel presentaties geeft of veel praat, is de kans op problemen met je stem groter. Met een persoonlijk behandelplan van de Spraakfabriek verhelpen we dit en hoef je geen last meer van communicatieproblemen te ervaren.

De Spraakfabriek helpt je verder

Kies je voor logopedie bij de Spraakfabriek? Dan staan wij voor je klaar om jou of je kind van spraakproblemen, slikproblemen, stotteren of andere communicatieproblemen af te helpen. We zorgen ervoor dat er geen schaamte meer nodig is tijdens communiceren en dat je jezelf weer comfortabel en zelfverzekerd voelt als je spreekt. We informeren je graag over de verschillende mogelijkheden bij de Spraakfabriek en we bieden een oplossing voor ieder communicatieprobleem dat betrekking heeft tot spreken, horen, verstaan, stotteren, begrijpen en denken.

Ben je op zoek naar logopedie in een andere plaats? De Spraakfabriek kan je ook ondersteunen als: 

Neem gerust contact met ons op bij vragen of meer informatie. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0180-428690 of je kunt het online aanmeldformulier  invullen.

In Gorinchem kun je ons vinden in de volgende locaties: 

 

Zorgpunt West
Mollenburgseweg 15
4205 HB Gorinchem 

OBS JP Waale
Herman de Ruyterstraat 34
4206 ZM Gorinchem

CBS Samen Onderweg (Goudoever)

Van Goudoeverstraat 82

4204XK Gorinchem 

CBS Samen Onderweg (Schuttersplein)
Stalkaarsen 17a

4205 PG Gorinchem 

Ds. Koelmanschool
Tapperstraat 1

4204 TR Gorinchem

OBS Anne Frank

Ganzenwei 10

4205XD Gorinchem 

SBO Beatrix de Burcht
Hoefslag 6

4205 NK Gorinchem 

Voordelen van de Spraakfabriek

De keuze voor de Spraakfabriek biedt meerdere voordelen. Deze locatie van de Spraakfabriek is goed bereikbaar en je kunt gratis voor de deur parkeren. Als je in Gorinchem of omgeving woont, is het fijn dat je in een bekende en vertrouwde omgeving behandeld wordt door een logopedist. Bovendien is een korte reistijd naar de logopedist natuurlijk erg fijn. Daarnaast is voor kinderen het aanbod van logopedie op één van de scholen ook een voordeel. Op deze manier mist je kind zo min mogelijk onderwijstijd doordat hij of zij direct op locatie geholpen wordt.