0180-428690 info@spraakfabriek.nl

Logopedie in Leerdam

Logopedie in Leerdam

Logopedie Leerdam wordt aangeboden door de Spraakfabriek, gevestigd in het nieuwe Gezondheidscentrum boven de Lingepolikliniek van het Beatrixziekenhuis. We zijn daar te vinden bij De Leerdamsche Huisartsenpraktijk Wouters en huisartsenpraktijk De Linge. Vanaf 1 september 2023 zijn wij ook gevestigd op de Calvijnschool. Logopedie Leerdam bij de Spraakfabriek biedt hier logopedie aan voor alle leeftijden, van jong tot oud. Kinderen, volwassenen of ouderen met spraak of andere communicatieproblemen kunnen bij ons terecht voor behandelingen. Wij helpen jou beter communiceren.

Waar is logopedie Leerdam goed voor?

Een logopedist in Leerdam helpt bij problemen met betrekking tot communicatie. Zo behandelen we onder andere stem- en taalproblemen, gehoorproblemen, slikproblemen, stotteren en slissen. Iedereen ervaart één van deze communicatieproblemen op zijn of haar eigen manier. De één kan er meer last van hebben dan de ander. We brengen de ernst van de klacht in kaart en aan de hand daarvan stellen wij een persoonlijk behandelplan op. De oorzaak van communicatieproblemen zijn heel uitlopend. Zo hebben kinderen die in de groeifase zitten regelmatig moeite met de ontwikkeling van spraak en taal. Dit is niet erg, sommige kinderen ontwikkelen dit nou eenmaal minder snel.

Logopedie Leerdam helpt kinderen bij de ontwikkeling van hun spraak en taal. Ook voor volwassenen en ouderen verzorgen wij logopedische zorg. Heb je bijvoorbeeld moeite met spraak en taal door ziekte, of heb je dit altijd al gehad en wil je er nu iets aan doen? Dan kun je terecht bij de Spraakfabriek.

  • Logopedie voor iedereen: van peuters, kleuters, volwassenen en ouderen
  • Jij en jouw hulpvraag staan centraal
  • Samenwerking met andere zorgdisciplines waar nodig
  • Ons doel is resultaat boeken dankzij aantrekkelijke oefeningen op maat

Spraakfabriek: werkwijze en aanpak

Wij vinden dat jij of je kind centraal staat bij logopedie. Ons doel is om iedereen zich weer prettig te laten voelen tijdens het communiceren, of dat nou weinig of veel tijd kost. We zullen je vragen wat jij belangrijk vindt en waar je aan wil werken. De doelen die jij stelt en de wensen die jij hebt zijn de punten waar we tijdens de behandelingen naartoe werken. In het begin stellen we een behandelplan op die het best bij jou past. We houden hierbij ook rekening met jouw persoonlijke planning. Met kinderen gaan wij spelenderwijs te werk. Door middel van spelletjes leren wij ze hoe ze hun communicatieprobleem kunnen verhelpen. Op deze manier voelen kinderen zich op hun gemak en zien ze een bezoekje aan de logopedist als iets leuks. De Spraakfabriek is er voor iedereen en voor alle soorten communicatieproblemen.

Logopedie in Leerdam helpt kinderen ontwikkelen

Jonge kinderen ontwikkelen zich heel snel. Ook de spraak- en taalontwikkeling begint ongeveer al vanaf 1 jaar. Vaak kennen kinderen dan al enkele woorden en korte zinnetjes van twee woorden. Als kinderen een jaar of 4 zijn, kunnen ze normaal gesproken goede en korte zinnen maken en een verhaaltje vertellen. Als jouw kind achterloopt in zijn of haar spraakontwikkeling is dat niet erg, dat komt regelmatig voor. Het is wel belangrijk om op tijd aan de bel te trekken en op zoek te gaan naar een logopedist Leerdam. In de jonge jaren van een kind is de kans op snelle verbetering van spraak en taal namelijk het grootst. Soms ontwikkelen kinderen zich wat langzamer zonder dat daar een belangrijke reden aan vast hangt, maar soms is er wel een logische verklaring voor. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die slechthorend of doof zijn, of aan kinderen die tweetalig worden opgevoed.

Logopedie voor volwassenen en ouderen

De Spraakfabriek staat ook klaar voor volwassenen en ouderen met communicatieproblemen. Hoewel er bij logopedie vaak aan kinderen wordt gedacht, zijn er ook genoeg ouderen die baat hebben bij logopedie in Leerdam. Dit is helemaal niet gek en je hoeft je er niet voor te schamen. Ben je bijvoorbeeld herstellende van een ziekte waardoor je nu spraakproblemen hebt? Ook dan staan we voor je klaar en zorgen we voor een behandelplan op maat. Het kan ook zijn dat je last hebt van uitspraakproblemen, problemen met taalbegrip, stotteren of heesheid. Wat voor klacht je ook hebt en hoe jong of oud je ook bent, logopedie kan ieders communicatie verbeteren.

Aanmelden voor de Spraakfabriek

Ben je geïnteresseerd in logopedie en wil je in contact komen met ons? Wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden en staan altijd klaar voor vragen en advies. We helpen je met het behalen van je doelen en zorgen ervoor dat jij je weer zelfverzekerd voelt tijdens het communiceren.

De Spraakfabriek is ook te vinden op andere locaties. Zo kun je bij ons ook terecht voor:

Bij vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0180-428690 of door het online aanmeldformulier in te vullen.

In Leerdam zijn wij te vinden op de volgende locaties:

Lingepolikliniek

Lingensteynplantsoen 2

4141GH Leerdam

Calvijnschool (per 1 september 2023)
Buizerdstraat 1
4143BA Leerdam

Waarom de Spraakfabriek in Leerdam?

De vestiging van de Spraakfabriek in Leerdam heeft meerdere voordelen. Zo is de locatie goed bereikbaar en kun je gratis voor de deur parkeren. Als je in Leerdam of omgeving woont, is het natuurlijk fijn om een logopedist in de buurt te hebben, dan kan je zelfs op de fiets langskomen. Logopedie Leerdam is dichtbij en vertrouwd. Als je inwoner van Leerdam of omgeving bent, kunnen wij ons voorstellen dat je voor een logopedist in deze vertrouwde en bekende omgeving zoekt.