0180-428690 info@spraakfabriek.nl

OMFT bij kinderen

OMFT behandeling

Oro-myofunctionele therapie (OMFT) is erop gericht alle mondspieren weer in evenwicht te brengen door gerichte oefeningen te geven en foutieve gewoonten af te leren. De therapie pakt de oorzaak aan van één of meerdere problemen en niet alleen de gevolgen van het verkeerde evenwicht.

Als bepaalde spieren of spiergroepen niet goed functioneren, heeft dit vrijwel altijd een direct gevolg voor de vorm van het gebit en/of de kaken. Vaak is dan ook de spraak gestoord. Als de kaken, de tanden en kiezen en/of het kaakgewricht bij het probleem betrokken zijn is OMFT behandeling aanbevolen.

Wat doet de logopedist:

De logopedist adviseert over een behandeling en zal deze afstemmen op het kind. Mondademen moet zo vroeg mogelijk worden gestopt ter voorkoming van terugkerende verkoudheden en oorontstekingen. De behandeling zal vooral gericht zijn op lipsluiting en op het verstevigen van de mondmotorische spieren. Er worden oefeningen gegeven die de spieren van de tong en lippen versterken. De logopedist kan ook oefeningen geven om de neusademing te stimuleren. Daarnaast wordt de tongpositie zowel in rust als tijdens de spontane spraak getraind en zal indien nodig de articulatie aan bod komen. Het afwijkend slikken wordt ook aangepakt.

 

 

 

Vraag direct ons advies

aanmelden

 

Myobrace
Naast de ‘actieve’ behandeling kan de logopedist ook de eerste fase van de ‘Myobrace’ inzetten. Het doel van de Myobrace is onder andere om het afwijkende mondgedrag ook ’s nachts te laten verdwijnen.

 

Samenwerking met tandartsen en orthodontisten
De logopedist houdt tijdens het traject contact met de tandarts of orthodontist over de voortgang. OMFT therapie wordt 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar.

Kiezen voor logopedie voor kinderen bij de Spraakfabriek

Overweeg je logopedie voor je kind? Wanneer je je zorgen maakt over de stem van je kind kun je via de huisarts, een arts-specialist, een tandarts of een tandarts-specialist een verwijzing vragen en naar ons toe komen. Logopedie zit in het basispakket en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. De logopedisten die bij de Spraakfabriek werken hebben ruime ervaring met logopedie voor kinderen. Wij houden het graag leuk: onze aanpak bij behandeling van kinderen is speels en kindgericht. Ons enthousiaste team zorgt voor aantrekkelijke werkvormen en materialen. We spelen bijvoorbeeld spelletjes en veel afwisseling. Ondertussen bieden we de algemene of specialistische logopedische zorg die nodig is, van de hoogst haalbare kwaliteit. Door deze aanpak komen kinderen graag naar de logopedische behandeling. Met resultaat! Daarnaast laten we jou als ouder/opvoeder niet aan de zijlijn staan, we betrekken je intensief bij de begeleiding.

Op zoek naar meer informatie over onze logopedisten en hoe we je kind kunnen helpen? Bezoek dan één van de volgende pagina’s:

 

 

Aanmelden

Aanmelden