0180-428690 info@spraakfabriek.nl

Taal bij kinderen

Taal bij kinderen

Taal is een complexe combinatie van taalbegrip, woordenschat, zinsbouw en verhaalopbouw. Een kind moet kunnen verstaan en begrijpen wat er tegen hem gezegd wordt. En hij heeft woorden en structuur nodig om hierop te kunnen reageren. Een behoorlijke opdracht om goed onder de knie te krijgen. Soms verloopt de taalontwikkeling van een kind vertraagd of afwijkend. Een taalprobleem kan ook onderdeel zijn van een ontwikkelingsachterstand, zoals bijvoorbeeld bij kinderen met het Syndroom van Down of bij bepaalde vormen van autisme. Verder kan een meertalige opvoeding een reden zijn om advies of begeleiding voor je kind te vragen.

 

Herken je een van de onderstaande situaties?

  • Je kind maakt minder goede zinnen
  • Je kind begrijpt en verstaat niet goed wat je tegen hem of haar zegt
  • Je kind heeft een kleine woordenschat
  • Je kind kan moeilijk onder woorden brengen wat hij bedoelt

Wat doet de logopedist bij
taal- of spraakproblemen

Logopedisten signaleren, onderzoeken en behandelen stoornissen op het gebied van adem, stem, gehoor en mondgedrag, maar ook spraak en taal. De logopedist stelt gerichte oefeningen voor om bijvoorbeeld mondspieren te trainen, slissen af te leren of articulatieproblemen te vermijden.

Twijfel je of dat er echt logopedie nodig is? Bedenk dan dat een tijdige aanpak van het logopedische probleem zowel de persoonlijke als (vroeg)-schoolse ontwikkeling van je kind ten goede komt. Logopedie kan zinvol zijn voor veel kinderen; van peuters tot jong volwassenen.

In onder andere de volgende regio’s zijn wij te vinden:

 

Vraag direct ons advies

aanmelden