Stotteren bij kinderen

Stotteren bij kinderen

Praten is een belangrijke manier om contact te maken. En je wilt natuurlijk graag dat je kind zich goed kan uitdrukken, zonder dat hij of zij daar frustratie of schaamte bij voelt. Maak je je daar zorgen over, bijvoorbeeld omdat je kind klanken of woorden herhaalt? De logopedist kan je helpen onderscheid te maken tussen normale onvloeiendheden en beginnend stotteren.

Herken je de volgende zorgen?
  • Je kind stottert
  • Je kind maakt losse woordherhalingen
  • Je kind herhaalt klanken of woorden
  • Er is een blokkade in het spreken
  • Je twijfelt of je kind stottert
  • Je hebt zorgen over het spreken van je kind

 

Vraag direct ons advies

aanmelden

 

Problemen met vloeiend praten

Stotteren wil zeggen dat je kind niet vloeiend praat. Klanken en woorden worden herhaald, verlengd of er treedt een blokkade op in het spreken. Dat maakt praten lastiger. Iemand die stottert kan hierdoor hinder in zijn communicatie ervaren.
Stotteren bij jonge kinderen kan vanzelf weer over gaan. Wanneer het stotteren blijft bestaan, is het altijd raadzaam om een logopedist te bezoeken.

Wat doet de logopedist bij stotterende kinderen?

S Logopedisten signaleren, onderzoeken en behandelen stoornissen op het gebied van adem, stem, spraak, taal, gehoor, eten en drinken en mondgedrag. Als het stotteren bij je kind niet over gaat of je kind niet goed spreekt, begeleidt de logopedist bij de zoektocht naar technieken om de vloeiendheid in het spreken te bevorderen.

Kiezen voor logopedie voor kinderen bij de Spraakfabriek

Twijfel je of dat er echt logopedie nodig is? Vragen staat vrij. Bedenk ook dat een tijdige aanpak van het logopedische probleem zowel de persoonlijke als (vroeg-)schoolse ontwikkeling van het kind ten goede komt. 
Wanneer je je zorgen maakt over de spraak van je kind kun je via de huisarts, een arts-specialist, een tandarts of een tandarts-specialist een verwijzing vragen en naar ons toe komen. Logopedie zit in het basispakket en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

De logopedisten die bij de Spraakfabriek werken hebben ruime ervaring met logopedie voor kinderen. Wij houden het graag leuk: onze aanpak bij behandeling van kinderen is speels en kindgericht. Ons enthousiaste team zorgt voor aantrekkelijke werkvormen en materialen. We spelen bijvoorbeeld spelletjes en er is veel afwisseling. Ondertussen bieden we de algemene of specialistische logopedische zorg die nodig is, van de hoogst haalbare kwaliteit. Door deze aanpak komen kinderen graag naar de logopedische behandeling. Met resultaat! Daarnaast laten we jou als ouder/opvoeder niet aan de zijlijn staan, we betrekken je intensief bij de begeleiding.

 

Aanmelden

Meld hem of haar dan hier aan

Aanmelden